DIGITAL SYNESTHETIC E.E.G. KISS at Frascati

Karen Lancel & Hermen Maat
Kom kussen met je vriend(in) en laat jullie zoen vereeuwigen in data!

 
Screen Shot 2016-01-06 at 13.34.11
foto © E.E.G. KISS, Lancel/Maat 2015
 
DETAILS:
DATE: 15th & 16th of January
TIME: 19:00 – 23:00
ENTRANCE: Free
LOCATION: Frascati, Nes 63, Amsterdam

 
Kussen op afstand, zou dat kunnen? Kunstenaarsduo Lancel/Maat onderzoekt of het mogelijk is de kus te vertalen naar digitale data. Kan je meten wat de kusser voelt? Kan je deze informatie opslaan, versturen, verveelvoudigen? En wat als onze intieme, private zoen daarmee een openbaar, verhandelbaar product wordt? Lancel en Maat zetten de eerste stappen op dit revolutionaire pad, bijgestaan door neurowetenschappers, de nieuwste sensor technologie en sociale netwerken in China en Nederland. Kom kijken, discussieer mee en doneer je kus aan de wetenschap via de speciale E.E.G.-headsets in hun pop-up laboratorium.
 
concept & uitvoering Karen Lancel & Hermen Maat
met dank aan MondriaanFonds, TNO Nederland, Baltan Laboratories & Holst Center, Fourtress Eindhoven, TASML Art (Beijing), science media lab Beijing, TU Delft & STEIM

Comments are closed.