STEIM & The Beach – Gangmakers Wind-instrumenten

Op vier dinsdagen deden negen enthousiaste kinderen van de Kraemerschool en de St. Lukasschool mee aan de gangmakers ontwerp workshops. Zij leerden hierin individueel, maar ook samen windinstrumenten ontwerpen.

the beach

De workshops stonden in het teken van wind en muziek, waarin de jonge ontwerpers onder begeleiding van STEIM (studio voor elektronische muziek) en the Beach instrumenten van alledaagse materialen leerden maken, versieren en bespelen. Er werd veel gemaakt: trompetten van tuinslang en PET flessen, blokfluiten van PVC en kurk, panfluiten van rietjes en tape en windgongen van stalen cilindertjes en houten plankjes. Met deze instrumenten leerden de kinderen een orkest te vormen, het samen aanhouden van ritme was hierin belangrijk. Ook maakten zij kennis met digitale technieken als een microfoon en een loopstation.

Meer info: The Beach

Comments are closed.