Musiclab #13 @Pakhuis de Zwijger

November 12th, 2012 8:00 pm 
Piet Heinkade 179, Amsterdam Piet Heinkade 179, Amsterdam

In collaboration with Interface Magazine, Muziekcentrum Nederland, and the HKU, STEIM co-curates a bimonthly live presentation and discussion over contemporary ideas and innovations in music. Please see the original announcement below.

Date: 12 Nov, 2012
Time: 20:00 – 22:00
Cost: Free
Venue: Main Hall of Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Tweemaandelijkse live show & talk met een veelzijdig programma over muziek, waarin technologie, creativiteit en business de belangrijkste onderwerpen zijn.

InnerAct is een audiovisuele performance met het revolutionaire muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal vertrekpunt. Gwyneth Wentink (harp), Wouter Snoei (elektronica) en Arnout Hulskamp (visuals) komen naar Musiclab om alles over dit project te vertellen en te laten zien. Het Amsterdamse trio Tin Men & The Telephone combineert stijlen zoals balkan, hiphop, klassieke muziek en hedendaagse jazz op een bijzondere manier. Daarnaast gebruikt de groep visualisaties om de muziek op het podium meer zeggingskracht te geven. Het dagelijkse leven dient hiervoor als grootste inspiratiebron. MAASK is een beatboxer en een stemkunstenaar die via midi controllers, Ableton Live en een programmeertaal, zijn eigen 8-sporen loopstation heeft gecreëerd. Hiermee maakt hij zijn eigen nummers en parodieert hij verschillende genres.

Kim Cascone is een Amerikaanse componist van elektronische muziek, die het meest bekend is door zijn releases binnen de ambient-, industriële en elektro-akoestische muziek genres. Hij zal een presentatie komen geven tijdens Musiclab.

Deze editie wordt gepresenteerd door Farid Benmbarek (Top Notch)

Op de hoogte blijven van de programmering van Musiclab? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Musiclab is een initiatief van Pakhuis de Zwijger in samenwerking met Interface magazine, Muziek Centrum Nederland, STEIM en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

For more information visit this link: http://www.dezwijger.nl/page/58526/nl

MusicLab 13 flyer