HKU Klank- en Systeemontwerp

October 15th, 2013 8:30 pm 

 
NL
Derdejaars studenten klankontwerp en systeemontwerp van de HKU locatie Hilversum (muziektechnologie) werkten in een project van anderhalve maand aan interactieve installaties en voorstellingen. Houd je er van om zelf actief betrokken te worden bij een voorstelling waarbij je handelingen er ook echt toe doen? Dan is dit wellicht een goede avond om bij STEIM langs te komen. Er is een grote diversiteit aan interactieve mogelijkheden en ervaringen. Voor de prijs hoef je het niet te laten want het is gratis.

 
EN
Third year students ‘klankontwerp’ and system design of the School for the Arts Utrecht, location Hilversum (music technology), worked on a project of one and a half month on interactive installations and performances. Do you like to be an active participant that sees his or her actions somehow translated into sound or action? Please join us at STEIM. There is a great diversity of interaction possibilities and experiences. The price can not be an obstruction. It’s FREE!!!

 

DETAILS
Date: Tuesday 15 October, 2013
Time: 20:30 hrs. (doors open 20:00 hrs.)
Cost: Free
Location: STEIM Concert Space, Utrechtsedwarsstraat 134, Amsterdam

 

Installations:

Wave able table
-Joost van Dalen

Samen 1 element onder controle houden vergt een goede samenwerking. Hoe goed is de vriendschap of is het echte liefde?
De wave able table test dit door middel van het alom bekende knikkerdoolhof.  Met het doel om één of meerdere ballen samen door een doolhof te leiden naar de finish. Met twee of meer personen een bal in controle houden en hem in een goede baan leiden is een nog grotere uitdaging en vergt goed teamwork. Samen met licht en geluid is deze installatie elke keer weer verrassend. Zie het als een flipperkast voor twee, die zomaar in de kroeg of gamekamer voor kan komen.

Guru Mokki
-Enrico van Dijken en Christian Cardenas

Have you ever thought about the sound of your soul? Guru Mokki invites you to take part in his inner trip and discover it.

Je Baendt
-Daniël Mulder, Justus Wolbert, Luuk Gerritsen, Daan Kandelaars en Niels Wiersma

Een exploratieve, interactieve klankinstallatie waarbij je zelf een onderdeel van de band kunt zijn.

 

Voorstellingen/Performances:

VONK
-Boris Bezemer en Gerjan Piksen

Er is een groot probleem, VONK lekt, VONK wordt geroofd, VONK ontsnapt door onze vingers de planten in, en alleen as zal overblijven. Met andere woorden: we verliezen steeds meer VONK. Maar wat is VONK? VONK is hetgeen je het vermogen geeft te overtuigen met spraak! VONK is de energie die je krijgt als er aandachtig naar je geluisterd wordt. Tevens hebben wij ons vernoemd naar dit fenomeen. Het verlies van VONK maakt ons zwak en beïnvloedbaar. Maar niet getreurd, we hebben het probleem onderzocht en de oorzaak gevonden. In deze presentatie lichten we het probleem toe aan de hand van verschillende proefjes. Samen met jullie gaan we op zoek naar de oplossing.

www.vonkvonk.nl

 

Phonestetica
-Daniël van Dijk

Zoals vrijwel alle dingen in de wereld is de ervaring van geluid een subjectief gegeven: een esthetische kwestie. Door het toepassen van een standaard formule vermaak ik in ‘Phonaesthetic’ de lelijkste woorden die het publiek bedenken kan tot een mooi klinkend geheel. Hoor hoe die zogenoemde nagels op een schoolbord een nieuwe invulling krijgen.

 

 Onder druk
-Boris Bezemer, Tseroeja van den Bos, Joost van Dalen

Onder druk is nog in de laatste fase van ontwikkeling en wordt nu getest. Wij, de ontwikkelaars van Onder druk, zullen er deze avond bij zijn om de machine te reguleren. Is het nog gevaarlijk? Wat zal er gebeuren?